Uppdatering

Igår strosade vi omkring i luleå och barnen var hos min mor och far hela dagen. Nu e alla julklappar köpta =) Tänk, allt e klart och inslaget. Riktigt skönt. Ingen stress till jul bara ta de lugnt. Vi brukar inte vara klara så här tidigt. I år känner jag mig riktigt nöjd med klapparna vi har köpt=)

Nog om julklappar......

I veckan har vi varit med Mio till s-byn hos läkaren. Det blir så att Mio måste ha sina skenor till han e ca 2 år men de e bara på nattetid. På dagen kommer han ha ett par skor, inne skor å uteskor som e specialtillverkade. De e lite hårdare än vanliga och har högre häl. Eftersom att när han har gjort denna operation för sneställda fötter så kan fötterna bli snea igen innan fötterna har växt klart så Mio kommer ha dessa skor till han e ca 10 år. Skenorna slipper han på natten så fort han lärt sig slita av dom själv. Skorna som Mio ska ha ska vi få när han e 8 till 9 månader så efter jul någon gång. Det är faktisk riktigt snygga skor, ser ut som vanliga skor. Fötterna såg riktigt fina ut nu sa doktorn, helt raka är dom.  =)

Detta har hänt ...
De e tur att Mio inte har klumpfot iaf, utan han hade bara sina fötter lite spetsiga när han föddes. Han spännde fötterna neråt. Men efter ett besök hos ortopeden gjordes det först ingenting för dom trodde det skulle fixa sig själv. Men eftersom Mio växte så blev han stelare i fötterna och tillslut bestämde dom sig för att kapa hälsenorna för att dom ska bli längre eftersom att de blir korta när han spännde foten neråt hela tiden. Ungefär som att han skulle gå på tå hela tiden. Operationen gick bra. Man genomförde den med bara lokalbedövning och vi var med hela tiden. Efter operationen hade han gips i tio dagar och nu har har han haft skenorna i ca två månader.

Nu e de bara rehabeliteringen klar....Mio kommer lära sig gå i vanlig tid som andra barn =)

P&K


Just nu e Max på dagge
RSS 2.0