I morgon fyller vår sötis 1 år

I morgon fyller våran sötis 1 år. I dag har vi städat och så har jag å mamma baka bullar å tårta =)
De blev precis en sån tårta jag ville ha en Messi tårta=) vi har alltså gjort messis tröja men i stället för messis namn och nummer tio blev de max och en etta =)
Och så e jag nu i v 30 så ni ska få se en bild på min mage nu e man tjock =)Jag hoppas jag får gå tiden ut....¨


Å så en bild på våran ettåring ;)
PS
Ni måste gå in på Idas blogg och kolla bilden hon tagit på mig och Max och skriva nån kommentar vad ni tycker =) Hon e så duktig på att fota ;)

P&K


Min helg

Tony kom hem på lördag från jobbet eftersom de hade de lugnt. Vi skulle vara hemma å mysa å så trodde jag iaf. Men hela dagen hade jag haft ont under brösten på båda sidor och på eftermiddagen hade de inte släppt ännu. Så då bestämde jag mig för att fara till akuten. Där tog de blodtrycket tog prover och sedan blev de ambulans till sunderbyn. Blodtrycket var inte så bra och vissa prover som lever och urin var inte tipp topp. När jag kom till sunderbyn fick jag sova över på förlossningen där tog de ctg- kurva gjorde ultra och tog mer prover. Blodtrycket blev bättre å bättre proverna var ännu inte helt okej men de började släppa trycket under brösten. Dagen efter fick jag ett rum på BB där har jag tillbringat ett dyngn med prover. på ultra såg de att jag hade mycket foster vatten men de kan vara så så de oroade dom så mycket.

Trycket under brösten kan vara början till preklamsi, men lever proverna blev bättre och protein i urinen blev också bättre. som också tyder på det. Blodtrycket gick från ett undertryck på 100 till 74 och de var ju bra. Sammandragningar har jag visade ctg kurvan även om jag inte känner av dom, detta kan betyda att min förlossning kan starta tidigare de kommer att ge mig medecin om de märker att de startar före v 36 , men efter den veckan gör de inget om den sätts i gång. Vi får hoppas att jag inte drabbas igen av havandeskap även fast mycket tyder på de. Minsta lilla svullnad eller tryck så måste jag ringa förlossningen. Nu e de vila som står på schemat och försöka ta de så lungt de bara går.

Fick iaf bli utskriven i dag saknade Max som tusan så härligt att får vara hemma med han. Har aldrig varit borta från han två dyngn.

Nu blir de ett varmt bad och bara vara.

Ida är så duktig

Titta vilken underbar bild Ida har tagit på mig och Tony å lilla bebisen i magen =)


stormsteg

De närmar sig Max födelsdag med stormsteg. Min mamma ska baka till Max födelsedag de e bra de eftersom jag inte är någon hejar på att baka. Vad önskar sig Max då ?

*Kläder overall som e tunnare el en jacka å byxa till våren. Sockar

* Gåvagn

* cd-skiva med barnlåtar eller sagor

* En leksaksmobiltelefon

De e väll de jag kommer på just nu =)

Å fick se ett smakprov av bilderna som Ida tog i går helt underbara =) Sen när hon e färdig ska jag förstora 4 stycken och sätta i ramar och hänga dom i trappen. =) Måste till Ikea och köpa ramar.

P&K
Ida fotat magen

I dag har Ida varit å fota min mage å lite bilder av max.mig och Tony. Blev nog jätte fina bilder hon e så duktig Ida =)
Efter Ida fotat oss var de dags för nytt bm besök. I dag låg mitt blodtryck inte bra. Känns lite jobbigt ska dit på måndag igen och kolla allt. Förhoppningsvis så hoppas jag att blodtrycket ligger som de ska på måndag å att jag inte blir svullen. Jag e ju i v 29 nu och hoppas jag kan gå tiden ut. Vi får se vad kroppen säger kan som inte göra något åt de.

I kväll så blir de ta de lungt å förhoppningvis få massage av min älskling. Har så ont i min rygg.

P&K

kväll

Förutom att jag har ont i ryggen och revbenen, mår jag hur bra som helst kan man vara lyckligare ?

Jag har världens underbarste sambo, världens underbaraste unge och en liten bebis som växer i min mage.


nybadad


Tittar på tv med pappa


Han e så glad =)


Min kula

Här bjöd jag på några bilder, nu ska vi kika på film.

P&KI dag

I dag så har Tony farit till luleå för en stund sen och kika på en syskonvagn vi hittat på blocket. De e oandvänd så den e ju fin. Jag stannade hos mamma och pappa med Max eftersom vi ska äta middag här. Magen växer å växer och nu väger jag 60 kilo. Bebisen trycker mot mina revben hela tiden så har lite ont de e skönare att ligga ner än att sitta. Jag tror att jag är större nu än jag var med Max när han kom. Jag vägde mer då när Max kom ,men då hade jag ju samlat på mig så mycket vatten i samband med min havandeskapförgiftning och jag var ju så svullen.

Jag mår annars bra. Mådde lite illa i går men de beror väll på allt jag trycker i mig som godis,chips glass ,mackor mm.
Jag har svårt att ta på mig mina skor undviker dom som man måste knyta känns som att man knappt får luft när man böjer sig ner =)

Max har sovit i eget rum nu några dar och jag kan säga att de inte går strålande bra. Han vaknar varje natt vid 12 och e jätte ledsen står upp i sängen och gråter och har svårt att somna om då så då får han krypa ner med oss. Och då sover han gött igen. Det går säkert bättre å bättre ju mer han sover i sitt rum. Han somnar hur bra som helst när vi läggar han iaf.

Har som inte så mycket bilder på ma och pas dator så de får bli bilder här nån annan gång har med kameran i dag så ska fota sen när Max vilat klart =)

P&K

bulle i ungnen


V28


Vi var på tillväxt ultra och bebisen vägen nu 1200 g de var roligt att se den man såg så bra på ul. Man såg hur handen peta på näsan och vi hade nog världens bästa läkare i går. Hon förklara allt hela tiden och berättade vad man såg och vad hon gjorde =) Den växer helt normalt bebisen.=)

I går promenerade jag till mor och far med Max. Jag kan säga att de känns som f-n i ryggen de värker hela tiden. Jag har jätte ont i ryggen hela tiden ,men annars mår jag hur bra som helst =)

länge sen

Nu e de länge sen jag satt mig ner å skrev nån rad.

Jag har inte som tid när Tony jobbar. I dag har Tony kommit hem har tagit komp eftersom vi ska på tillväxt ul i morgon. Egentligen skulle han gå av i morgon, men jag får ha honom hemma redan i dag =) I dag har vi varit å hälsat på Maxs farmor å farfar där har han busat på med vovvarna =) Sen har vi varit hemma möblerat om i Maxs rum och flyttat in hans säng från vårat sovrum till hans rum.Nu sover han i eget rum och än så länge sover han gött har vaknat en gång för att han tappa tutten ,men annars verkar de inte vara nå problem. Jag kommer nog sova oroligt i natt att han inte sover inne hos oss. Men jag vänjer nog mig.

Imorgon blir de å kliva upp lite tidigare jag ska ta å hoppa i badet på morgonen. Och sen ska Max vara hos sin farmor och farfar under tiden vi far på UL.

Just nu så mår jag jätte bra förutom att jag har jätte ont i ryggen. Magen börjar vara i vägen och bebisen trycker mot mina revben och lungor. Men de e så mysigt när man ligger på kvällen och ser tv och de rör sig och man ser på hela magen hur den sparkar. Ska ta nån bild i morgon på magen och sätta in.

Nu ska jag kika på sofias änglar

P&KSötungen våran


bilder

lite bilder från dagen och från förra veckan


På morgonen i väntan på gröten

fredag 4 mars tiden bara springer i väg

Nu har jag fått min HTC. Den e jättefin bara de att jag måste lära mig den, e int så tekniskt.
I går var vi iaf till happis å finland en sväng. Vi shoppade bodysar åt Max och ett par byxor åt mig i finland. Sen var vi på Ikea och där köpte vi låda till leksakerna till Max. Å så slinker de alltid ner en massa i vagnen så när man kommer till kassan blir de mer än vad man egentligen skulle köpa.

Max födelsedag närmar sig med stormsteg tänk att han snart blir ett helt år gammal tiden går ju jättefort.
Jag längtar till 1 års kalaset och få baka hans ett års tårta. De kommer bli en messi tröja som tårta men i stället för att de ska stå messi så ska de stå max och en etta. Så de ska jag lyckas baka. Hittade en sida på internet så man kunde beställa marsipan och färger så man kan färga den den färg man vill ha. =) och ett fcb märke =)  Hoppas jag lyckas =) Min farmor ska nog baka tårtbotten till mig behöver en ganska stor så jag kan skära ut den som en tröja =) ja får nog ta hjälp av min mor.

Och tänk till sommaren e vi tvåbarnföräldrar=) e i v 26 nu  Nästa vecka ska vi får se bejbisen igen på ul=)  längtar

nu ska jag snat äta lunch med Ida P&K Världens sötaste unge ;)

RSS 2.0